Alla inlägg under september 2008

Av himeko - 6 september 2008 17:11

Jag är ofta torr om läpparna (framförallt nu när jag är förkyld). Även om jag försöker undvika att använda läppbalsam för mycket så har jag samlat på mig en del både bra och dåliga när jag letat efter nya favoriter.

Vaseline är ju en klassiker, läpparna blir definitivt inte torra med det hä (men det finns de som kollar lite konstigt när man drar fram burken ur handväskan). Opraktiskt med så stor burk, men bra att ha som hemma-läppbalsam.

En mer praktisk klassiker är Försvarets hudsalva. Säljs på apoteket i både stor och liten burk (tror det finns en "rosa-bandet-version" just nu också). Dryg, god doft (lite vanilj) och går enligt rykten att använda till precis allt.

Den lilla cupcake-formade burken innehåller läppbalsam med hallon och choklad-doft. Försvinner på en gång och hjälper kanske inte så mycket, men både doften och burken är ju helt underbara. Min är köpt på Sorbet (i Göteborg) men de har funnits i en del webshoppar.

De små plåtburkarna märkta "Whip stick" och "Honey trap" innehåller choklad resp vit choklad. Helt underbara balsam och mina är tyvärr slut sedan länge (men jag gillar burkarna). Finns att köpa på Lush.

Mitt älskade Lypsyl innehåller bivax och menthol. Min favorit som gör läpparna riktigt mjuka och fräscha. Köpte det på H&M men finns förmodligen på ganska många fler ställen. Lite dyrareän Lypsyl brukar vara, men helt klart värt pengarna.

Dove Lip Care har härlig konsistens och doftar gott. Annars finns det inte mycket att säga om den. Tror att jag köpte den på Åhléns, men Dove är ju också ett märke som finns på många ställen.

Labello Q10 är inte någon direkt favorit, kladdig konsistens och går inte in i läpparna. Men det luktar riktigt gott, nästan lite gammaldags. Min tub är köpt på Åhléns men...ja, läs ovan.

Vanille Coco är köpt på Yves Rocher och luktar vad den heter. Ganska medelmåttigt läppbalsam som sitterhalvlänge och har normal konsistens. Pluset här är att det var billigt.

Smith's Rosebud Salve är riktigt bra. Den luktar gott, har fin färg, går in bra och kan dessutom användas som multisalva (fungerar tex jättebra på nagelbanden). Finns att köpa på bland annat Accessora.

Av himeko - 5 september 2008 18:57

Inte nog med att jag har fullt upp i skolan (det är som alltid de första veckorna), jag är dessutom jätteförkyld. Feber, snuva, nysningar, hosta och huvudvärk om vartannat. Jag misstänker att en del i min årskurs tror att jag är fullständigt galen vid det här laget. Hälften av meningarna jag yttrade idag var ganska ofullständiga (en del var tom halva). Undrar om någon alls förstod vad jag sa, var ju fullständigt förvirrad.

Det är såpass illa att jag till och med tar alvedon för att orka göra något över huvud taget. Resultatet är att jag de senaste dagarna har orkat vara i skolan, ägna ett par timmar åt att försöka vara social på pubrundan (klarade ETT ställe innan jag gav upp på grund av att det var för högt ljud, för kallt osv...) och har lyckats packa in ungefär tio plagg till i garderoben. Det är med andra ord fortfarande fullständigt kaos i lägenheten (på 18 kvadrat är det lätt att uppnå), jag har nästan ångest över alla saker som inte är där de borde, men jag orkar inte göra något åt det.

Livet är hårt när man är ynklig och gnällig för att man är sjuk. :P

Nu ska jag tillbaka till sängen och ligga och stirra på taket. Kanske åtminstone orkar bläddra igenom kursboken och kolla rubriker eller något.

Av himeko - 1 september 2008 12:59

Jag vann 2 x 25:- på en trisslott förut och jag brukar ALDRIG vinna på lotter (eller nästan aldrig då). Så det känns som om det kan finnas en minimal chans, därför är jag ed och tävlar om ett jättafint armband hos Therese. En lika bra tävling som alltid. ^_^

Skapa flashcards