Direktlänk till inlägg 6 september 2008

Godis för torra läppar

Av himeko - 6 september 2008 17:11

Jag är ofta torr om läpparna (framförallt nu när jag är förkyld). Även om jag försöker undvika att använda läppbalsam för mycket så har jag samlat på mig en del både bra och dåliga när jag letat efter nya favoriter.

Vaseline är ju en klassiker, läpparna blir definitivt inte torra med det hä (men det finns de som kollar lite konstigt när man drar fram burken ur handväskan). Opraktiskt med så stor burk, men bra att ha som hemma-läppbalsam.

En mer praktisk klassiker är Försvarets hudsalva. Säljs på apoteket i både stor och liten burk (tror det finns en "rosa-bandet-version" just nu också). Dryg, god doft (lite vanilj) och går enligt rykten att använda till precis allt.

Den lilla cupcake-formade burken innehåller läppbalsam med hallon och choklad-doft. Försvinner på en gång och hjälper kanske inte så mycket, men både doften och burken är ju helt underbara. Min är köpt på Sorbet (i Göteborg) men de har funnits i en del webshoppar.

De små plåtburkarna märkta "Whip stick" och "Honey trap" innehåller choklad resp vit choklad. Helt underbara balsam och mina är tyvärr slut sedan länge (men jag gillar burkarna). Finns att köpa på Lush.

Mitt älskade Lypsyl innehåller bivax och menthol. Min favorit som gör läpparna riktigt mjuka och fräscha. Köpte det på H&M men finns förmodligen på ganska många fler ställen. Lite dyrareän Lypsyl brukar vara, men helt klart värt pengarna.

Dove Lip Care har härlig konsistens och doftar gott. Annars finns det inte mycket att säga om den. Tror att jag köpte den på Åhléns, men Dove är ju också ett märke som finns på många ställen.

Labello Q10 är inte någon direkt favorit, kladdig konsistens och går inte in i läpparna. Men det luktar riktigt gott, nästan lite gammaldags. Min tub är köpt på Åhléns men...ja, läs ovan.

Vanille Coco är köpt på Yves Rocher och luktar vad den heter. Ganska medelmåttigt läppbalsam som sitterhalvlänge och har normal konsistens. Pluset här är att det var billigt.

Smith's Rosebud Salve är riktigt bra. Den luktar gott, har fin färg, går in bra och kan dessutom användas som multisalva (fungerar tex jättebra på nagelbanden). Finns att köpa på bland annat Accessora.

 
 
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

6 september 2008 18:20

det finns mycket läppvård i världen =)

http://pyttis.blogg.se

 
Hanna

Hanna

8 september 2008 23:45

jag har tre såna cupcakes i olika varianter. jag använder dem nästan aldrig, men de finns alltid med i väskan för att göra mig glad :)

http://www.nogg.se/gunnarochhanna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av himeko - 8 mars 2009 22:20

Nu flyttar jag hit. Förhoppningsvis till en blogg som fungerar bra. Hoppas att ni följer med och fortsätter läsa. ^_^...

Av himeko - 27 februari 2009 22:16

...att hitta en ny blogg. Annars beror bristen på uppdatering mest på att nästan all min vakna tid går åt till mattestudier. Känns inte helt roligt att skriva om varje dag direkt. ^_^   ...

Av himeko - 20 januari 2009 11:25

Idag har jag: * Gått på föreläsning * Varit på gymmet * Handlat mat * Tvättat * Lagat mat (med tveksamma resultat) * Påbörjat städning   Känner mig väldigt duktig som faktiskt har lyckats göra det mesta jag hade tänkt hinna med. ^_^ Mindre roligt a...

Av himeko - 18 januari 2009 23:21

Har haft en tung vecka. Först matteplugg nästan alla vakna timmar, och sedan tenta igår på morgonen. Direkt efter tentan fick jag gå iväg och hjälpa till med  min brors flytt till ny lägenhet...med andra ord närmare 7 timmar av att städa den gamla. E...

Av himeko - 6 januari 2009 19:01

Idag är det bara massvis med pluggande som gäller. Närmare bestämt mitt favorithatämne; MATTE. Med tanke på vilken utbildning jag valt så är det nog så att jag gillar att plåga mig själv. Tragglar tal och hoppas på att det ska fungera den här gången,...

Skapa flashcards