Alla inlägg under december 2007

Av himeko - 12 december 2007 23:01

Har pillat med tre olika inlämningar idag, två har att göra med färg i olika former. Börjar bli grymt trött på det, men bara att bita ihop sista veckan nu så kan man förhoppningsvis slippa sedan. Ska bli så skönt med lite julledigt några dagar innan jag måste ta itu med att plugga till omtentorna.

Nu är det march i säng som gäller för mig, ska upp imorgon och skriva på raporten och arbeta igenom redovisningen till på fredag. *gäsp*

Av himeko - 11 december 2007 17:27

Har precis kommit hem från skolan, har haft fullt upp hela dagen. Nu måste jag sätta mig och pilla med inlämningsmaterial igen och jag känner verkligen inte för det. Dessutom borde jag laga mat. Om jag inte äter ordentligt så blir jag gnällig och sedan börjar jag småäta, inte bra alls med andra ord. Men idag är ju allt så där extremt segt, hjärnan går på halvfart och kroppen är segare ändå.

Nåja, bara att bita ihop och ta itu med eländet.  -_- 

Av himeko - 10 december 2007 08:01

Spelar ingen roll hur länge sedan spelet kom ut, det är en klassiker. Nu får jag äntligen en ny chans att spela det. Enda regeln som gäller är att tenta och inlämningar går först, ska alltså lyckas låta bli att spela i lite mer än en vecka. Men det kommer att fungera fint ^_^

Av himeko - 9 december 2007 21:09

Ibland önskar jag faktiskt att modet aldrig hade ändrats


Jag älskar att gå runt i långa klänningar/kjolar, jättebekvämt plus att man får känna sig lite som en prinsessa eller något annat spännande. Hittade några fina kjolar, underklänningar, blusar osv. Är riktigt sugen på att sy nu, kanske kan hinna något under juluppehållet med lite tur. Något liknande de här skulle vara trevligt, känns bara som lite väl mycket jobb för att det ska hinna bli klart.

Av himeko - 9 december 2007 17:47

Ska börja med att tända ljus i adventsstaken och alla små lyktor jag har i rummet. Sedan ska jag göra mig själv en stor mugg varm choklad, en riktigt mumsig smörgås (förmodligen kalkon och paprika) på hembakat bröd jag fått av mamma och kanske till och med ge mig på att läsa något kapitel skönliteratur istället för skolböcker.

Aldrig fel att ta det lugnt och mysa någon timme ibland, det behövs om man inte ska bli alldeles sönderstressad. ^_^ 

Av himeko - 9 december 2007 17:38

Fast det blev en pepparkaksborg


Troligen är det inte en tomteborg heller utan...den tillhör väl sockerfén eller något...söt är den i varje fall enligt provsmakare. 

Eftersom förra årets försök till muminhus var extremt skrikigt i färgerna och fruktansvärt skevt (såg ut som om det skulle explodera) så var vi försiktigare i år. Killarna som hjälpte till fick utlopp för sin kreativitet i form av en mur gjord av sockerbitar medan jag dekorerade med kristyr på resten av borgen. Lyckades för övrigt med samma miss som vanligt, så det blev att dekorera allt efter att det var sammanfogat istället för innan när det låg platt på bordet.

Blev ett hyffsat bra resultat i varje fall, trots att plastpåsarna jag använde för att spritsa sprack hela tiden (borgen fick bada i kristyr på mer än ett ställe).

Nu väntar jag bara på att min bror ska bygga klart ljuset så att det går att ställa allt på bomull och frakta hem det till föräldrarna. ^_^

Av himeko - 8 december 2007 11:26

Ikväll är det dags för det årliga pepparkakshusbaket


Tror att det blir en hel liten by av stugor i år, möjligen med en kyrka. Ska bara komma på vilken typ av dekor allt ska ha också. Nonstop är ju klassikern, men det är ju nästan löjligt dyrt. Har förmodligen lite strössel någonstans så det kanske kan gå att använda, och annars får jag väl helt enkelt lösa dekorproblemet med enbart kristyr.

Ska försöka orka med att ta en bild när det blir klart. ^_^ 

Av himeko - 7 december 2007 07:47

...yay!


Var och hämtade pappas julklapp igår och idag kommer nästa klapp kunna hämtas ut. Nu är det bara en kvar att hämta ut och tre kvar att köpa. Känns faktiskt som om jag kan ha en chans att få pyssla och göra godis och sådant de där dagarna innan jul när jag är hemma hos mina föräldrar. ^_^

Skön skoldag idag också, på förmiddagen har vi bara en handledning, så jag kan sitta hemma och jobba tills dess, och på eftermiddagen är det bara olika former av eget arbete/grupparbete och helt på vårat eget ansvar.

Ska se till att montera inlämningsmaterialet med färgblandningsövningen nu på förmiddagen, blir skönt att få det gjort. 

Ovido - Quiz & Flashcards