Alla inlägg under november 2007

Av himeko - 15 november 2007 23:10

Kanske det snyggaste spexet någonsin, Veraspexet Frankenstein


För jag är ju inte det minsta partisk ^_^

Det mesta är faktiskt ganska snyggt nu. Välsydda scenkläder, grymt snygga fonder, jättefin rekvisita och inte minst en urläcker spexväst.

Nu gäller det bara att allt klaffar så har vi en riktigt lyckad föreställning och ett riktigt trevligt kalas efteråt.

Så för er som befinner er i Göteborg den här helgen eller näst-nästa så finns det bara en sak jag kan säga: Gå på spex!

Av himeko - 14 november 2007 21:09

...av bästa tänkbara sort


Har städat ungefär halva lägenheten nu. Men jag tröttnade lite halvt och fick för mig att göra en kladdkaka åt min älskling istället. Blev en dubbel i långpannan, blev precis lagom kladdig ^_^

Så nu väntar jag bara på att han ska komma hem från skolan, blev en långkörare med ljussättning idag. Så blir det mys med kladdkaka och tv sedan.  

Av himeko - 14 november 2007 16:05

...en sida där man kan öva sig på engelska synonymer, för varje ord man får rätt skänker de tio riskorn. Man får alltså öva lite engelska och svältande människor får mat, så alla vinner. 

www.freerice.com

Av himeko - 14 november 2007 15:37

Så där charmigt, kitchigt ful, och förmodligen fullständigt meningslös. ^_^

Den här lilla krabaten är tänkt att torka nagellacket snabbare, jag tror väl inte direkt att den fungerar, men jag älskar onödvändiga små prylar.

Han kostar iofs bara 59:-, men jag ska vara stark och låta bli eftersom han inte får plats någonstans. 

Av himeko - 14 november 2007 12:51

Kom fram till att en förkylning kan vara ursäkt nog att hoppa en av övningarna i mekanik-kursen. Så jag tänker stanna hemma nu efter lunch. Lyckades sno en tvättid när jag kom hem och har slängt in ett par maskiner. Sedan hinner jag förmodligen städa lite, förstår inte hur mina 18 kvadrat kan bli så stökiga så fort. Jag är ju egentligen knappt hemma tillräckligt för att stöka ned.

Men det är bara att ta tag i det och få det gjort. Kommer att kännas mycket bättre när det är lite ordning i varje fall. ^_^ 

Av himeko - 14 november 2007 12:43

Igår var det alltså genrep. Gick väl sådär, mycket småsaker som trasslade, men det är ju helt ok eftersom det innebär att vi hinner ändra det innan premiéren på fredag. ^_^

Blev lite struligt att hinna rigga om för akt 2 tex. Två personer, femton min och alldeles för mycket saker gick inte riktigt ihop. Sedan töjde sig fiskelinan till vår upphängda dekor så att den hamnade betydligt längre ned än tänkt. Men så kan det gå, och nu har linan förhoppningsvis töjt sig tillräckligt och vi vet att vi behöver hjälp från någon mer att rigga om. Så på fredag borde allt fungera som det ska.

Av himeko - 12 november 2007 23:30

Då gäller det. Jag och scenmästaren tycker att rekvisitan är färdig och i bra skick, gäller bara att alla andra i spexet håller med. Tror att skräddarna i princip är klara med scenkläderna också.

Det mesta jag är involverad i kommer i varje fall att vara över på fredag, efter premiéren. Då är det bara lite scenarbete kvar, och det känns ganska lugnt. Jag kommer ju inte direkt att dö av stress genom att flytta tre saker på två timmar.

Men det är imorgon det, och nu är det dags att förflytta sig den där oändligt långa metern till sängen. 

Av himeko - 12 november 2007 23:10

I princip varje år sedan jag föddes har jag fått nya finkläder, en tradition som har fortsatt när jag blivit äldre, börjat köpa egna kläder och flyttat hemifrån.

Traditionen har inte upphört i år heller. Har spanat de senaste gångerna jag haft tid att gå ned på stan, men inte sett något nämnvärt intressant. Men så ringde modern och sa att det fanns en möjlig kandidat på Monki. Eftersom idag troligen var sista chansen jag får till att gå på stan på några veckor så passade jag på. Visade sig att det var precis rätt klänning. Bra till jul med släkt och vänner, men snygg nog att användas till många fester innan dess (bild kommer när jag får tid att fota).

Dagen blev ju inte direkt sämre av att jag dessutom hittade ett par svarta, smala jeans för bara 199:-. Normalt sett får jag betala betydligt mer eftersom min benlängd gör att jag i princip måste köpa märkesjeans, de vanliga butikskedjornas billigare jeans brukar vara åtminstone någon decimeter för korta :/ Har dessutom slitit ut senaste paret ganska rejält, de är fortfarande ok som vardagsjeans men fungerar inte till snyggt längre.

De sista inköpen blev lite billigare. Dels ett datumljus, som jag som vanligt bara kommer lyckas komma ihåg att elda var 4:de dag, och dels en liten namnsdagspresent åt min älskling.

Så nu blir det ingen shopping på ett tag, åtminstone inte förrän jag fått pengar från föräldrarna för klänningen ^_^ 

Ovido - Quiz & Flashcards